Hoe draag je Panama Jack schoenen?

2023-06-19
Ten Eekelder

Stiekem hopen sommige dat het warme weer lang mogelijk aanhoudt, maar de winterfanaten denken anders zodat ze hun winterkleding en Panama Jack schoenen kunnen gaan dragen. Wie houdt er nu niet van een mooie jas, een warme sjaal en natuurlijk stoere laarzen? Er zijn zoveel verschillende soorten laarzen - enkellaarsjes, over-de-knie laarzen, van leer of suède en in allerlei kleuren. Maar hoe draag je ze eigenlijk? Laten we eens kijken naar een aantal tips, bijvoorbeeld over het omslaan van je broekspijpen of welke kleur denim het beste bij je laarzen past.

Legging of skinny jeans

Als je je winterlaarzen gemakkelijk wilt dragen, kun je het beste kiezen voor leggings of skinny jeans. Brede broeken en losse spijkerbroeken zijn op dit moment misschien trendy, maar ze passen niet goed bij winterlaarzen. Leggings, skinny jeans of andere strakke broeken passen veel beter in de schacht van je laars en zorgen voor een slankere lijn die je benen langer laat lijken.

Spijkerbroeken

Als je echt niet wilt stoppen met het dragen van je geliefde rechte spijkerbroeken, kies dan voor broeken die precies op de bovenkant van je laarzen vallen. Op die manier hoef je niet te worstelen om al die extra stof in je sokken te proppen, en hoef je je geen zorgen te maken dat de onderkant van je broek vies wordt als je er overheen draagt in de sneeuw. (P.S. Dit werkt het beste met laarzen die enkelhoogte hebben, niet met laarzen die halverwege je kuit of hoger komen. Als je korte broeken draagt met hoge laarzen, zal dit er niet zo mooi uitzien).

Maak ze chic

Laten we eerlijk zijn, de beste winterlaarzen zijn vaak niet de meest modieuze (niet altijd, maar vaak). Dus hoe maak je stevige, rubberen, veterschoenen er leuk genoeg uitzien om mee af te spreken met vrienden? Herhaal de kleuren van je laarzen in andere delen van je outfit. Een chique beige jas en chocoladebruine kasjmier coltrui passen perfect bij stoere winterlaarsjes en helpen om de hele uitstraling te verbeteren.

Cabincore

Winterlaarzen hebben altijd een beetje een stoere, sportieve uitstraling. Dus waarom zou je niet volledig meegaan in die stijl met andere kledingstukken die passen bij de cabincore trend? Laat je laarzen er niet anders uitzien dan ze zijn (zoals elegante leren schoenen met puntige neuzen die mooi samengaan met jurken en blazers), omarm juist hun robuustheid met flanellen shirts, denim en vilten hoeden met een brede rand. Met deze tips sta jij er prachtig op!